Jarní pěstitelská akce z. s. Konopa

tz-100kytek

Od roku 1999 vyhlašuje Konopa pravidelně každé jaro akci 100 kytek.

Informace o akci najdete také zde (klikněte).

Pěstování konopí je pro mnoho lidí stále zahaleno jakousi tajemnou rouškou, pro mnoho lidí stojí na samé hraně zákona. Podle současných platných zákonů je pěstování máku a konopí sice omezeno na určité odrůdy, ale neznamená to, že by to byly rostliny zakazované.

Konopí se u nás tradičně pěstovalo jako přadná rostlina (stejně jako len) na polích nebo i na záhonech v zahradách v blízkosti chalup a usedlostí. Pomáhalo obnovovat a kypřit půdu, chránilo zahrádky před nemocemi a škůdci.

V uplynulých staletích patřilo pěstování a zpracování konopí mezi robotní povinnosti zemědělského lidu, spředeným vláknem se mohly platit daně. Až do počátku XX. století to také byla jedna ze tří domácích surovin na výrobu textilu. Pěstování konopí zanechalo nesmazatelnou stopu v české a moravské lidové kultuře, nejen v odívání, ale i v písních, tancích, místních jménech a názvech, v úslovích, pohádkách či vyprávění.

Máte zájem o balíček "akce 100 kytek"?

Stačí o něj požádat na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript a v textu mailu uvést jméno, poštovní adresu, na kterou Vám máme zásilku poslat (každý rok v období od vyhlášení akce do konce května) a poukázat malý příspěvek na účet spolku.

Leták se stručnou informacmí o pěstování a balíček osiva, opatřený návěskou s certifikačními údaji, dostanete od nás zdarma. Ale příprava balíčků se všemi náležitostmi i jejich rozesílání je spojeno s určitými náklady. Proto prosíme abyste s mailovou žádostí o semínka zaslali i příspěvek na náklady s rozesíláním a poštovným ve výši 70,- Kč na bankovní účet z. s. Konopa 2300589565/2010, a do zprávy pro příjemce uvedli Vaše jméno (nebo značku, kterou ovšem musíte napsat i do výše uvedeného mailu).

Jakmile se platba od Vás objeví ve výpisu z banky, je balíček "akce 100 kytek" na cestě na adresu, kterou jste uvedli.

Akce 100 kytek pravidelně začíná prvním jarním dnem (většinou 20. nebo 21. března a končí 31. května! To je také nejvhodnější doba k výsevu konopí pod širé nebe!

Vy, kteří jste se pro tento rok přihlásili nebo se teprve přihlašujete ke členství v Konopa.Klubu, můžete požádat o balíček 100 kytek zdarma!

Jak se stát členem klubu? Nejprve si přečtěte stanovy spolku a rubriku 'poslání a cíle'. Potom už jen vyplníte vstupní formulář a zaplatíte minimální roční příspěvek na náš transparentní účet.

Zeleny kruh

HP-logo