Konopné bezlepkové těstoviny s mákem

konopne-bezlepkove-tstoviny-s-makem

07.07.2011 | TXT: Pavla Kačalová | RUBRIKA: Konopná kultura, Vaříme s konopím

Konopné bezlepkové těstoviny s mákem

rychlý a zdravý oběd nebo sladký moučník

Na 4 porce si připravíme:
500 g konopných bezlepkových těstovin
mletý mák
javorový sirup, rozinky či med na oslazení
konopná semínka loupaná
konopného olej
sůl


Do vroucí a mírně osolené vody vsypeme nudle a uvaříme je podle návodu. Uvařené nudle scedíme a propláchneme vodou a přidáme 2 lžíce konopného oleje. Servírujeme je na talíř a posypeme je směsí máku s loupanými konopnými semínky. Osladíme dle libosti. Spirála doporučuje sladit javorovým sirupem, který je čistě přírodním sladidlem získávaným z mízy javoru.

Makový olej obsahuje vzácné esenciální mastné kyseliny (omega-3 a omega-6), podobně jako olej lněný či konopný. Vedle zmíněných mastných kyselin obsahuje makový olej velké množství vápníku, hořčíku, železa a vitaminu E. Tento elixír je přímo předurčen k péči o kůži, vlasy, nehty i kosti. Esenciální mastné kyseliny pokožku vyživují a hydratují. Zároveň ji chrání i regenerují a činí velmi hebkou na dotek. Makový olej je vhodný na suchou praskající pleť, pleť poškozenou ekzémy, záněty a výrazně pomůže i s lupenkou. Vysoký obsah vápníku a hořčíku dává makovému oleji schopnost podporovat růst a kvalitu nehtů a vlasů, jejich výživu, ochranu a pružnost.

Zázračná dýně hokkaido a konopí

Dýně hokkaido má výraznou sladkou chuť, která pomáhá léčit žaludek, slinivku a slezinu.

Potřebujeme:
1 dýni hokkaido (dýni neloupeme)
cibuli, sezónní zeleninu a trochu libečku
miso – fermentovaná vyzrálá pasta ze sójových bobů, rýže, pšeničné nebo ječné mouky. miso obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální oleje, vitamíny, minerály a proteiny ve vyváženém složení. Obsahuje i vitamín B12.
konopný olej a loupaná konopná semínka
sůl

Miso polévka

Zeleninu – cibuli, dýni, mrkev či další sezónní zeleninu dle libosti povaříme ve vodě s trochou soli. Jakmile je zelenina měkká, odstavíme ji. Hotovou polévku dochutíme misem (již dále nevaříme) nebo sojovou omáčkou (Spirála doporučuje Johsen Shoyu nebo Tamari) a nasekanou petrželkou. Necháme ještě asi 3-5 minut chladnout pod pokličkou. Servírujeme sypané loupanými konopnými semínky a lžičkou konopného oleje.

Dobrou chuť přeje...

www.jidelnaspirala.cz

Novinky

Konopný den v Rožnově pod Radhoštěm

Vraťme konopí zašlou slávu

KONOPNÝ DEN V ROŽNOVĚ POD RADHOŠTĚM

v sobotu 28. října oslavíme státní svátek v Rožnově, Bezručova 663, 3. ETÁŽ (budova Stroza) odpolednem přednášek, besed, workshopů, ukázek a ochutnávek

VALAŠSKÁ KONOPA

www.facebook.com/valasskakonopa

 
Beseda v Unhošti

Beseda v Unhošti ve středu 13.9. 2017

 
Hempoint čeká na pomocníky

 

Kontaktní místa

Sídlo Konopa z.s.


Lucemburská 39

130 00  Praha  3


info@konopa.cz

IČO: 69387877

Zeleny kruh

HP-logo

Ekostavivo_logo_web_232x60

YEE_banner