Konopné bezlepkové těstoviny s mákem

konopne-bezlepkove-tstoviny-s-makem

07.07.2011 | TXT: Pavla Kačalová | RUBRIKA: Konopná kultura, Vaříme s konopím

Konopné bezlepkové těstoviny s mákem

rychlý a zdravý oběd nebo sladký moučník

Na 4 porce si připravíme:
500 g konopných bezlepkových těstovin
mletý mák
javorový sirup, rozinky či med na oslazení
konopná semínka loupaná
konopného olej
sůl


Do vroucí a mírně osolené vody vsypeme nudle a uvaříme je podle návodu. Uvařené nudle scedíme a propláchneme vodou a přidáme 2 lžíce konopného oleje. Servírujeme je na talíř a posypeme je směsí máku s loupanými konopnými semínky. Osladíme dle libosti. Spirála doporučuje sladit javorovým sirupem, který je čistě přírodním sladidlem získávaným z mízy javoru.

Makový olej obsahuje vzácné esenciální mastné kyseliny (omega-3 a omega-6), podobně jako olej lněný či konopný. Vedle zmíněných mastných kyselin obsahuje makový olej velké množství vápníku, hořčíku, železa a vitaminu E. Tento elixír je přímo předurčen k péči o kůži, vlasy, nehty i kosti. Esenciální mastné kyseliny pokožku vyživují a hydratují. Zároveň ji chrání i regenerují a činí velmi hebkou na dotek. Makový olej je vhodný na suchou praskající pleť, pleť poškozenou ekzémy, záněty a výrazně pomůže i s lupenkou. Vysoký obsah vápníku a hořčíku dává makovému oleji schopnost podporovat růst a kvalitu nehtů a vlasů, jejich výživu, ochranu a pružnost.

Zázračná dýně hokkaido a konopí

Dýně hokkaido má výraznou sladkou chuť, která pomáhá léčit žaludek, slinivku a slezinu.

Potřebujeme:
1 dýni hokkaido (dýni neloupeme)
cibuli, sezónní zeleninu a trochu libečku
miso – fermentovaná vyzrálá pasta ze sójových bobů, rýže, pšeničné nebo ječné mouky. miso obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální oleje, vitamíny, minerály a proteiny ve vyváženém složení. Obsahuje i vitamín B12.
konopný olej a loupaná konopná semínka
sůl

Miso polévka

Zeleninu – cibuli, dýni, mrkev či další sezónní zeleninu dle libosti povaříme ve vodě s trochou soli. Jakmile je zelenina měkká, odstavíme ji. Hotovou polévku dochutíme misem (již dále nevaříme) nebo sojovou omáčkou (Spirála doporučuje Johsen Shoyu nebo Tamari) a nasekanou petrželkou. Necháme ještě asi 3-5 minut chladnout pod pokličkou. Servírujeme sypané loupanými konopnými semínky a lžičkou konopného oleje.

Dobrou chuť přeje...

www.jidelnaspirala.cz

Novinky

KONOPEX - Ostrava 2018
Na letošním již 3. ročníku veletrhu Konopex v Ostravě budete mít možnost navštívit stánek Konopy, vyzvednout si balíček 'Akce 100 kytek', vyslechnout zajímavé přednášky, nebo ještě více. Těšíme se na shledanou!
 
Živé Ekomuzeum

Nechcete pomoct na svět dobrému nápadu?

Pomozte budovat Živé Ekomuzeum, epicentrum přírodních staveb, šetrného hospodářství, řemesel a cesty k trvale udržitelnému způsobu života.

www.startovac.cz/projekty/zive-ekomuzeum/

 
POZOR! Nepoužívejte přihlašovací formulář.

POZOR!

Nepoužívejte přihlašovací formulář.

Celý článek...
 

Kontaktní místa

Konopa z.s.


Lucemburská 39

130 00  Praha  3


info@konopa.cz

IČO: 69387877



Valašská Konopa p.s.

Bezručova 663

756 61 Rožnov pod Radhoštěm


valasska@konopa.cz


Zeleny kruh



http://www.konopny-beton.cz/images/362x68xkonopny-beton.cz.png.pagespeed.ic.whbTjt8gYW.png



HP-logo

Ekostavivo_logo_web_232x60

YEE_banner